Ilegal Forum
Atentie!!! Toate informatiile continute de acest site au continut strict educativ. Nu incercati asa ceva acasa, noi nu ne asumam nici o raspundere pentru eventualele accidente sau urmari neplacute. Voi sunteti direct raspunzatori pentru acestea! Interzis sub 18 ani!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Ilegal Forum | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ILEGAL FORUM

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Bianca777
Femeie
19 ani
Brasov
cauta Barbat
19 - 61 ani
Ilegal Forum / Cum sa faci bombe la tine acasa. / Bomba cu Acidul Picric Moderat de barapt90
Autor
Mesaj Pagini: 1
Y2K
Administrator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 55
Acidul Picric



cunoscut si sub denumirea de Tri-Nitro-Fenol sau T.N.F. , este un explozibil militar , folosit pentru a declansa explozibili mai putin sensibili cum ar fi TNT . Este un explozibil destul de usor de realizat , daca puteti face rost de materiale .
Procedura de preparare este descrisa in multe manuale de liceu si laboratoare de chimie .
Materiale:
1)  fenol - 9,5 g
2) acid sulfuric concentrat
3) 12,5 ml  acid nitric concentrat
4) 38 ml  apa distilata
Echipamente:
1) flacon de 500 ml
2) sursa de caldura ajustabila
3) o mensura de 1000 ml sau alt recipient bun pentru fiert
4) o palnie si hartie de filtru
5) o bagheta de sticla
ETAPE DE LUCRU: Puneti 9,5 g de fenol in flaconul de 500 ml si adaugati cu grija 12,5 ml acid sulfuric concentrat si amestecati mixtura  Puneti 400 ml apa de robinet in recipientul de 1000 ml si incalziti pana apa fierbe incet  Dupa ce ati incalzit flaconul de 500 ml in apa calda de robinet , puneti-l in apa fierbinte din recipientul de 1000 ml si continuati sa amestecati mixtura de fenol si acid sulfuric pentru cam 30 de minute . Dupa 30 de minute , scoateti flaconul si lasati-o sa se raceasca cam 5 minute  Aruncati apa fiarta folosita mai sus , si dupa racirea recipientului puneti in el cuburi de gheata si apa de canal , astfel incat temperatura sa fie 0º C constant . Bagati flaconul in baia de gheata . Adaugati acidul nitric in cantitati mici , amestecand constant . Ar trebui sa aiba loc o reactie viguroasa . Cand mixtura nu mai reactioneaza , scoateti flaconul din baia de gheata  Goliti iar recipientul , umpleti-l cu apa de robinet si puneti la fiert . Cand fierbe , introduceti flaconul in apa si lasati-l cam doua ore  Adaugati 100 ml de apa distilata in mixtura si raciti flaconul  Filtrati cristalele de acid picric format cu ajutorul hartiei de filtru si a palniei . Lichidul ramas ... depozitati-l intr-un recipient de sticla acoperit . Il puteti folosi in alte scopuri , fiind foarte coroziv (masini , haine etc)  Spalati flaconul cu apa distilata si puneti cristalele de pe hartia de filtru in flacon . Adaugati 300 ml apa si scuturati viguros  Refiltrati cristalele in hartie de filtru  Depozitati cristalele intr-un recipient de sticla . Depozitat in recipiente de metal , acidul picric reactioneaza formand saruri picrate care pot exploda spontan.


By ilegal.3xforum.ro


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la